Tungt lasta til fiskefeltet!

I moderne fiskerier drar stadig flere tungt lasta ut til feltene. Med rommet fylt av sjøvann, og gjerne is, er det vanskelig å vite om en båt er på vei med fangst eller ikke. Stadig flere utstyres også med kjøleanlegg for nedkjøling av sjøvannet. Alt med tanke på fangstkvaliteten. Både trykk- og slitasjeskader skal forhindres, og fangstens kvalitet og verdi høynes :-)!

Her ligger “MK Ballstadværing” ved kai på Ballstad, klar for ny snurrevadtur.

Vist 142 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

En fin tverrhekking. Fin spring, men den hadde blitt mer elegant om den røde linja, som markerer rekka hadde vært trekt helt fram til baugen.
Det ser jo litt rart ut å gå ut på feltet lasta, men det er jo naturlig når de har nedkjølt vann i rommet.

Bare for å pressisere, om noen lurer på det da :-) , det er ikke som brønnbåt for frakt av levendefisk i dette og tilsvarende tilfeller.

Er sjøvannet tatt inn i båten fra havna?

Det er ikke lov, Øyvind!

Jeg vet ikke Øyvind, men det er det neppe. Så er det tydeligvis ikke lov heller, – naturligvis kanskje. På Ballstad ligger den åpne Vestfjorden like utafor moloen, 3-400m til venstre i bildet. Der “Ballstadværing” ligger her på bildet, kan det bunkres diesel, vann og is.

Hei Trond! Ballstad har vel noen snurrevadbåter med tanker for oppbevaring av levende torsk.Torsken blir satt i merder for senere produksjon, når det er mindre tilgang av fisken.

Joda, det stemmer Øyvind. Ballstads nyeste og største fiskefartøy, Ballstadøy, er en av dem. MK Andopsværing og Fiskøy er også utrusta for slik drift. Det er satt ut merder her på Ballstad hvor det har vært prøvedrift sist vinter. Vet at de to førstnevnte leverer levende torsk ved anlegget i Leirvåg på Bjarkøy.

Det jeg viser på bildet øverst i denne lenka, har med tradisjonell drift å gjøre, men fisken transporteres i nedkjølt vann for kvalitetens skyld. Mindre trykkskader og den holder seg fersk lengre.

Bildesamlingen (7183 bilder)

 

Fiske (90 bilder)

 
Annonse

Nye bilder