En annen hundreåring på tur ut straumen. Birgitte, bygget på Lista i 1916, som klinkaskjøyte.

En hundreåring på tur ut Saltstraumen, på utbæran. Kommer fra trebåtdagan på Rognan.

Sjeldent syn på Godøynesvika (Gaunesvika). Fembøringen Kjerringøy på besøk i forbindelse med bygdedagan. Det må være bortimot 100 år siden en slik farkost har vært oppankret her. I 1916 hadde mange av fiskerne her fått seg motorskøyter.

Er det nærheta mellom slippvogn og fylkesvei, ikke kvoteparagrafer, som gir forunderlige båter :-)? Kan se forskjellig ut :-)! Da har vi gjort noen urett. Det handler kanskje rett og slett om plassutnyttelse :-). Her kan buss og trailer passere uhindra :-) .

Også kystkultur

Les mer…

Fra Svolvær

Noen inntrykk fra et hurtigruteanløp nylig.

Les mer…

Foto Samlingen Skålbones

2 mndr. til Kystkultursona kun "er en saga blott"!

En konsekvens av at Origo pensjoneres/avvikles per 31.okt.! Føles synd akkurat nu, har vært både hyggelig, artig, interessant og lærerikt. Vi har fortsatt et par måneder på oss til aktivitet, men hensikten med nye utlegg reduseres da muligheta for å dele bilder og få kommentarer forsvinner. Blir nok innom til “the bitter end”, men nytter høvet til i en rolig atmosfære å takke for et givende samvær her :-) ! Vil sakne alle innspill fra mange kloke og kunskapsrike deltagere. Dere har gitt min interesse for denne viktige delen av vår historie, en viktig og befriende vekker :-) ! Takk til alle igjen, og lykke til videre til “hvær i sær”!

Mange av dere har virkelig imponert meg, – både energien, kunnskapsnivået, rausheta, fagligheta og sakligheta som er blitt vist her over år, er virkelig beundringsverdig :-) !!

(Leste først at 31.aug. var sluttdato, derfor dette innlegget :-) , men velger å la det stå siden det er uttrykk for hva jeg mener :-) !)

Skipet passerer her Sortlandsbrua.

foto: rydheim